AKUT Läsarfråga - Vad göra med misslyckad färgning?

Fråga;
Linda! Jag skulle verkligen behöva hjälp - snabbt om du skulle ha tid/ork/lust att vara vänligt. Har ett jättestort problem och det gäller hår, som jag förstått att du är väldigt duktig på.

Hade i alla fall slingat håret blont förut och det var ljusare i topparna + utväxt i toppen (som dock ej syntes så mycket då den är ljusröd aktig med blonda nyanser) sen idag slingade jag bruna med hätta och då blev det helt fel. Mamma tog för många hål (dock jag som ville och ångrar det grovt) för nu är stora delar av håret mörkt, färgen är helt ojämn. Vill helst inte gå utanför mitt rum just nu..

Vad ska jag göra? Ska jag kunan få tillbaka det blondare? Och hur ska jag göra , vilket tillväga gångssätt? Om det finns något annat , billigare, alternativ än frisör så är det väldigt välkommet. Vad tror du om avfärgning och blondering/färga blondare? :( om hårets slits så ( vilket det lär göra ganska rejält ) så får jag ta det och klippa sen, hellre det..

Snälla. Hoppas på att du har något bra svar!

Kram Sanna - heldesperat.

Svar;

Hej Sanna!
Jag skall försöka ge dig fler än ett alternativ. Jag antar att du var trött på det helblonda och ville ha en förändring? Jag rekomenderar dig att gå till en frisör. Nu har du ju varit med om hur det kan gå, när man gör olika hemmafärgningar.

Första tipset: Färga håret i en och samma ton (gärna lite mörkare än det du har) för att sedan lägga i mängder av ljusa slingor i hätta. En slingning i hätta ger ett ganska naturligt resultat och dessutom ger det ett intryck av att hela håret är ljusare. Detta är det alternativ jag själv skulle ha valt om jag varit i din sits. Har personligen gjort detta för att stegvis bli blond.

Andra tipset: Gör en avfärning på ditt hår (vilket du gör med blondering). Lägg sedan i en blond färg i en annan ton. Detta rekomenderar jag dock inte i första hand, då det sliter mer på håret än alternativ ett. Men eftersom att du är villig att klippa av en bit av ditt hår, så kan detta alternativ också funka.

Vilket av alternativen du väljer, är ju lite beroende på vad du vill ha för resultat också. Vill du bli helblond igen eller vill du ha lite skiftningar? Jag antar att alternativ ett skulle passa dig bäst, då det var något liknande du försökte dig på hemma.

Hör gärna av dig om hur det gått!
Visa resultat på ditt hår.
Lycka till!

Kram Linda
3
Emma

hittade ingenstans i kassan om någon rabatt =P gick igenom hela 'processen' tills man ska betala, men hittade ingenstans! ;/ Den har väl inte tagit slut på rabbatkods-tiden? Kram! :)

sannaa

Vet inte hur jag ska kunna tacka dig, men TUSEN TACK! Ska ringa frisören nu på morgonen när de öppnat och kolla om de har tid imorgon annars får min kompis som ändå är ganska van försöka sig på det och då blir det nog alternativ ett.



Tack Linda!

victor

Kolla gärna in min blogg också :)