Frukost, mellis, kvällsmat

God morgon! : )
 
Som jag tidigare nämt så är vår dotter inte speciellt stor i maten. Hon är rastlös vid matbordet, vill helst springa iväg och får i sig, i våra ögon, väldigt lite. Nu har hon dessutom börjat med en grej som jag själv känner igen från när jag var liten, säga att hon inte tycker om. Vi säger alltid till Selma att man skall smaka på allting, tycker man inte om sedan så behöver man inte äta. Jag vet hur ångestfyllt det är att trycka i sig något som man faktiskt verkligen inte gillar och ha någon hök över sig som tvingar en att äta upp, annars får man inte gå från bordet. Det är svårt det där med föräldrarollen, att vilja att barnet skall äta, uppmuntra, men inte tvinga o.s.v. Nu är ju inte Selma speciellt stor.. Hon väger 12,5kg för sina 3,5 år - men hon följer sin kurva, växer och utvecklas. Så varken vi eller BVC är oroliga.
 
Men! Det finns en sak som hon alltid slukar - SMOOTHIE - och det är perfekt att ta till både som frukost, mellis och kvällsmat och går att variera till det oändliga. Igår fick hon följande när jag hämtat henne från förskolan.
 
Innehåll
Naturell yoghurt
Havregryn
Blåbär
Hallon
Banan
 
Jag kokar alltid alla frysta bär, även om det är svenska och ekologiska. Det känns bäst. Sedan slänger jag ned allting i en mixer, mäter aldrig mer än havregrynen (och det är för att det är enkelt att få upp ur burken, haha). Men skulle gissa på att det var runt 2,5-3dl yoghurt, 1dl havregryn, 1 banan och runt 2dl bär. Mixa ihop och swosh så är det klart. Går som sagt att variera till det oändliga med frukt och bär.
 
Har ni några tips på gosa och nyttigare smoothies för småttingar?
Gärna lite extra snällt för magen. Dela gärna med er! : )
 
Måste även tipsa om IKEA's underbara sugrer "Sötvatten". Dom är i plast och tjockare vilket är perfekt att dricka just smoothie med (och mycket roligare för dom små). Dom kommer i olika färger titt som tätt, men den senaste varianten nu med turkos, ljusgrön och rosa gick jag bananas på och köpte 3 förpackningar med 100 i varje. Så himla söta! 9kr kostar en förpackning.
 
 
34